Telefon: +3670-6180517

Mi várható tréningtől?

A tanulmányok azt bizonyítják, hogy a módszer rendkívül hatékony, a paciensek csak minimális százalékánál nem észlelhető a javulás. A legnagyobb előnye ennek a módszernek az, hogy az alany a tréning alatt képessé válik kontrollálni agyi működését, amit az életben alkalmazva felül tud emelkedni a mindennapi stresszen, jobban tudja kezelni a problémákat és személyes kapcsolatait. A terápia pozitív hatása meglehetősen hosszú ideig tart. Nincs káros mellékhatása, akár már 3 éves kortól folytatható. A hatékonyságot növeli a paciensek hite, erős akarata, motivációja, türelme. A terápia az agy plaszticitását használja, ami a neuronok formálhatóságát, funkcionális változtathatóságát jelenti. A módszer hatására a paciensek megtanulják gyorsabban és hatékonyabban használni a fejüket.

 

Végállapot? Mi lesz a Neurofeedback tréningek végén?

 

Egy tanulási folyamatban végállapot természetesen nincs. Egy diszharmonikusan működő agyat szervezettebb, hatékonyabb működésre serkentünk, és ennek eredménye a pszicho-neurológiai tünetek javulása. A természetes tanulási folyamatban a virtuális fejlődés lehetősége úgyszólván határtalan.

 

Miután az agy megtanulta a hatékony működés mögött álló élettani tevékenységet, ezt a tudást a továbbiakban is önállóan és aktívan felhasználja. A tanulás mintegy "áthuzalozza" az idegsejt hálózatokat, és az új működési mintázatok, asszociációk a terápia befejezése után is megmaradnak. Ezzel magyarázható, hogy a Neurofeedback terápiával elért eredmények a tréning után is megmaradnak – és így a kezelést eredetileg indikáló panaszok is tartósan múlnak.

 

Az agytréning nem csak tüneteket nyom el, hanem tartós gyógyuláshoz vezet. Bizonyos kórképek esetén mindazonáltal szükséges lehet az elért eredmény fenntartásához néhány havonta 1-1 megerősítő ismétlésre.

 

 

Amennyiben kérdése van a Neurofeedback tréninggel kapcsolatban, keressen bizalommal!

B. Torbavecz Csilla +3670-6180517

Email: neurotarnamera@gmail.com

A díjszabásról az Árak menüpont alatt tájékozódhat.