Telefon: +3670-6180517

Hogyan történik a fejlesztés és meddig szükséges alkalmazni?

 

A kezeléseket egy konzultáció, anamnézis felvétel és állapotfelmérés előzi meg. Itt történik meg a célok kitűzése, majd az eredmények kiértékelése után a kezelési terv kialakítása, ekkor lehet eldönteni, hogy milyen gyakorisággal és hány terápiás alkalomra lesz szükség. Az eredményeket és a kezelési tervet elektronikus formában is továbbítom a kliens számára.

 

Az egyes ülések 20-40 percig tartanak, a páciens terhelhetőségétől függően. A tartós cél elérésének érdekében általában 10-60 terápiás ülés is szükséges lehet tünetektől, problémától függően.

 

Az első találkozáskor a konzultáció után felhelyezzük az elektródákat, így a készülék segítségével vizsgálhatóvá válnak az agyhullámok változásai. Ekkor válik láthatóvá, hogy van-e eltérés az átlagoshoz képest az agyhullámok mintázatában. Az agyban zajló folyamatok feltérképezésével lesz meghatározható, hogy az agy mely területein mely agyhullámok amplitúdóját szükséges erősíteni vagy éppen lecsillapítani, így kirajzolódik a terápiás fejlesztési terv és előrevetíthetővé válik az ülések száma.

 

A fejlesztés az állapotfelmérés során megtervezett tréningterv szerint fog zajlani. A meghatározott agyterületek felett elhelyezzük a szenzorokat, melyek a számítógépbe továbbítják az EEG jeleket és ezredmásodperces pontossággal képesek detektálni azokat. Eközben a kliens a saját agyhullámaival irányítja a filmet, játékot, vagy animációt.

 

A tréning az operáns kondicionálás elvén működik, tehát a kliens folyamatosan képet kap arról hogyan halad. Ha az elvárt szintet tudja produkálni, akkor jutalmazásban részesül, ha pedig eltér attól, akkor büntetést kap (szűkülő képernyő, kopogó hang, film leállása stb.). A tréner eközben folyamatosan ellenőrzi a beállításokat és ügyel arra, hogy a használó a megfelelő állapotba kerülhessen.

 

Amennyiben kérdése van a Neurofeedback tréninggel kapcsolatban, keressen bizalommal!

B. Torbavecz Csilla +3670-6180517

email: neurotarnamera@gmail.com

A díjszabásról az Árak menüpont alatt tájékozódhat.