Neurogenezist gátló tényezők

Neurogenezist elősegitö tényezök

A tréningek során Neuro-, és Biofeedback "berendezések" is felhasználásra kerülhetnek. Valamennyi eljárást hivatalos orvostechnikai eszközzel végzem. Neuro-, és Biofeedback tréninget, csak az arra kiképzett, hivatalos papírral rendelkező tréner végezhet.

Fontos megkülönböztetnünk, mi NEM Neuro-, és Biofeedback tréning.

 

1.      Biorezonancia

 

A „bio” szó jelentése élő, életfolyamatokkal kapcsolatos. Ez a szó megtalálható a Bio-Feedback kifejezésben is , ahol az élet folyamatok visszacsatolását jelzi, míg a Biorezonancia az életfolyamatok rezgését jelöli. A Biorezonancia az alternatív gyógyászatban használt diagnosztikai és terápiás módszer, mely az emberi szervezetben mért rezgéseket vizsgálja, egy mikroprocesszorral felszerelt biorezonanciás készülék segítségével. A test állapotának felmérését követően a rezgések helyreállítását is végzik.

 

2.      Agytréner

 

Az agytréner gép audiovizuális stimulációt használó relaxációs készülék. Az ingereket nem az egyén aktuális fiziológiai állapota alakítja, hanem egy előre meghatározott stimuláció történik. Tehát nem visszacsatoláson (Feedback-en) alapuló eljárás.

 

3.      Orvosi EEG vizsgálat

 

Az EEG egy non-invazív orvosi vizsgálat. Az eljárás alatt az agy elektromos tevékenysége kerül rögzítésre. A fejre 16-25 elektródát helyeznek fel, melyek segítségével „nyers” EEG hullámokat regisztrálnak. Az orvosi EEG vizsgálat diagnosztikai és nem terápiás eljárás. Nem történik visszacsatolás, tehát nem Feedback tréning.

 

#Neurofeedback #fejlesztés #fejlödés #agy

 

 

A Tv hatása a gyermekek agyára

A Neuro-Feedback tréningek során kérem a szülőket és gyerekeket is, hogy legalább a tréning napján ne nézzenek TV-t és ne használjanak "okos-kütyüket".

Íme egy cikk, ami támogatja az én elképzelésemet és kérelmemet. Az Élet és Tudomány 2009. évi 13. számában olvasható egy a média és a virtuális világ romboló hatásairól szóló interjú a neves német neuropszichológussal, Gerald Hütherrel. Eltekintve attól, hogy mindent az agyműködés szempontjából közelít meg, konklúziói és tanácsai helytállóak, amiért érdemes közzétenni.

Hosszú olvasmány ugyan, de érdemes végig olvasni és átgondolni.

Szeretettel ajánlom MINDENKINEK:-)
#agy #neurofeedback #TVhatása #gyerekfejlődés #TIPP

http://mediavadasz.blog.hu/2015/02/18/a_televizio_rombolo_hatasa_a_gyermekek_tudatara

 

TIPP a hatékony agymunkáért - olvasás

Mivel agyunk sem képes önmagát formában tartani, nekünk kell rásegítenünk, folyamatos munkára kell fognunk elménket ahhoz, hogy sokáig működőképes maradjon. A Neuro-Feedback erre egy lehetőség.

 

Az előzőekben említettem, hogy a TV és "okos "kütyük" bezavarják az agyhullámokat. Milyen tevékenységeket ajánlhatok helyette?

 

- építőjáték - pl. lego
- társas játék
- mozgásos játékok a szabadban
- rajzolás, barkácsolás
- és persze olvasás

 

Íme egy cikk az olvasás jótékony hatásáról, nem csak gyerekeknek.:-)

 

#neurofeedback #agy #fejlesztés #olvasás #olvassazagyért #TIPP

http://life.ma/eletmod/egeszseges-eletmod/8027-milyen-hatasai-vannak-az-olvasasnak-az-agymukodesre/

 

Az agy fejlesztés bármikor és bármire

Az emberi agy oly mértékben képes az igénybevétel hatására átalakulni, hogy ez határtalan optimizmussal tölthet el bennünket. Az agyunk életkorunktól függetlenül bármikor és bármire megtanítható, fejleszthető. Az agy rugalmas alkalmazkodása a gyakorolt feladathoz nem életkor függvénye, felnőttekre is vonatkozik az agy plaszticitása.

Az intelligenciát még manapság is élethosszig tartó állandó tulajdonságnak tekintik. Ha azonban az agy olyan plasztikus, miért ne fejlődhetne az intelligencia is? Azonban a nem használt képességekért felelős agyterületek szó szerint sorvadásnak indulnak.

Az agy tehát igény szerint fejleszthető, s innentől még kevesebb okunk van feltételezni, hogy az örökölt tehetség dönt el mindent.

Valószínűleg csak nagyon általános idegrendszeri adottságok öröklődhetnek, mint pl. idegvezetési sebesség, memória (de még ezek is kétséges feltevések!), de ez maximum csak annyiban határolja be a gyermek fejlődését, hogy nem fog olyan tevékenységet választani, ahol a nagyon gyors reakcióidő, vagy a kiemelkedő emlékezőképesség fontos volna.

Szóval agytornára fel!

#Neurofeedback #fejlesztés #fejlödés #SNI #BTMN #tehetséggondozás #agy #agyplaszticitása #intelligencia

https://www.tenyek-tevhitek.hu/az_agy_fejlesztese-barmikor_es_barmire.htm

 

Amennyiben kérdése van a Neurofeedback tréninggel kapcsolatban, keressen bizalommal!

B. Torbavecz Csilla +3670-6180517

Email: neurotarnamera@gmail.com

A díjszabásról az Árak menüpont alatt tájékozódhat.